Beentrainers

Beentrainers

De beentrainer: misschien wel het meest efficiënte fitnessapparaat

Wanneer we het hebben over een beentrainer, dan hebben we het bij uitstek over een fitnessapparaat waar je op reuze efficiënte manier van gebruik kunt maken. Het gaat hier namelijk om een klein apparaat met louter voetpedalen. Op die manier kun je je benen trainen op het gebied van zowel cardio als kracht. Voor welke mensen beentrainers met name geschikt is en welke varianten er wat dit betreft te ontdekken zijn? Je leest het allemaal in de volgende alinea’s.

Voor wie zijn beentrainers bij uitstek geschikt?

Natuurlijk kan iedereen die aan zijn of haar fitheid wil werken uitstekend gebruik maken van een beentrainer. Evenwel is dit apparaat met name een ware uitkomst voor mensen die vanwege een zeer druk bestaan niet genoeg tijd hebben om aan lichaamsbeweging toe te komen. Deze mensen kunnen dan namelijk tijdens hun (computer)werkzaamheden de beentrainer erbij pakken en even wat ‘fietsen’. Ook mensen met een verminderde mobiliteit zouden gebaat zijn bij een beentrainer. Dit is immers een zeer laagdrempelige manier om toch nog aan wat beweging te komen.

Beentrainers

Welke variatie valt er te ontdekken wat betreft beentrainers?

Zoals gezegd is een beentrainers in principe een apparaat waarvan voetpedalen de belangrijkste onderdelen vormen. Evenwel zijn er ook varianten verkrijgbaar waar ook handgrepen deel van uitmaken. Hiermee ben je dan ook in staat om zowel je benen als je armen tegelijkertijd te trainen. Weliswaar kun je dat apparaat niet gebruiken tijdens het werk; toch is dit nog steeds een zeer laagdrempelige manier om aan het fitnessen te gaan.