De belangrijkste overwegingen bij het kiezen van boks bitjes

Boks bitjes

Boksen is een veeleisende sport die kracht, snelheid en techniek vereist. Een van de essentiële stukken uitrusting die elke bokser nodig heeft, is een goed boks bitje. Dit kleine maar cruciale accessoire biedt niet alleen bescherming voor je tanden, maar kan ook helpen bij het voorkomen van ernstige verwondingen aan je kaak en gezicht. In deze blog gaan we dieper in op de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van boks bitjes, zodat je optimaal beschermd bent tijdens je bokstrainingen en gevechten.

Pasvorm is de sleutel tot effectieve bescherming

Een van de eerste dingen waar je op moet letten bij het kiezen van boks bitjes is de pasvorm. Een boks bitje moet perfect op je gebit aansluiten om effectieve bescherming te bieden. Overweeg om een op maat gemaakt bitje te laten maken door een tandarts of kies voor een zelfaanpasbaar bitje dat je in warm water kunt verzachten en naar je gebit kunt vormen. Een goede pasvorm zorgt ervoor dat het bitje op zijn plaats blijft tijdens gevechten en stoten absorbeert. Er zijn verschillende typen boks bitjes beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. 

Boks bitjes

Onderhoud je boks bitje goed

Om ervoor te zorgen dat je boks bitje effectief blijft en hygiënisch is, is het essentieel om het regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Spoel het bitje na elk gebruik af met koud water en bewaar het in een speciale houder om beschadigingen te voorkomen. Periodiek kun je het bitje grondig reinigen met milde zeep en water. Vermijd het gebruik van hete waterbronnen, aangezien dit het bitje kan vervormen. Na verloop van tijd kan het bitje slijten of beschadigd raken, waardoor het zijn beschermende eigenschappen verliest. Als je merkt dat je bitje barsten, scheurtjes of tekenen van slijtage vertoont, is het tijd om het te vervangen.