De geschiedenis van de elektrische fiets

Hoewel de opkomst van de elektrische fiets de laatste jaren steeds meer en meer een feit wordt, betekent dit niet dat de elektrische fiets net nieuw is. De eerste ideeën en uitvoeringen van de elektrische fiets stammen af uit de jaren ‘90 van de negentiende eeuw. Zo’n 130 jaar later is er een hele hoop gebeurt, maar is de elektrische fiets nog steeds een relatief nieuw begrip. Dit komt door de constante ontwikkelingen die plaatsvinden op het gebied van de elektrische fiets. Omdat er tegenwoordig ook veel soorten elektrische fietsen zijn kan je makkelijk een elektrische fiets kopen of een elektrische fiets verkopen. De vraag en het aanbod blijft stijgen, waardoor het een gunstige markt is met het oog op de toekomst.

Hoe de elektrische fiets de wereld verovert

Tegenwoordig zijn twee op de vijf fietsen die verkocht worden elektrische fietsen, maar in het verleden was dit anders. Hoewel de uitvinding van de elektrische fiets al veel ouder is, werd de fiets in de twintigste eeuw nauwelijks gebruikt. Eind jaren ‘90 van de twintigste eeuw begon de elektrische fiets steeds meer zijn aanwezigheid te laten merken in de algemene fietsverkoop. Vanaf dat moment verliep de stijging erg snel, de zoekterm ‘e-bike’ steeg enorm op Google en ook in de fietsverkoop snel was de trend duidelijk te zien. Hierdoor willen ook steeds meer bedrijven in de fiets investeren, wat de kwaliteit van de fiets omhoog doet gaan.

De toekomst van het elektrisch fietsen

De verwachting is dat de elektrische fietsen nog meer gaan toenemen in populariteit. De verwachting is namelijk dat de fietsen in sommige gevallen zelfs de plek van auto’s in kunnen nemen. Ook komt bij mensen meer de nadruk bij plezier te liggen in plaats van de snelheid van het vervoermiddel. Vandaar dat mensen ook steeds meer de stap naar de elektrische fiets maken en er een aanschaffen. Steeds meer mensen zijn in het bezit van een dergelijke elektrische fiets, maar toch zijn er ook nog veel mensen die een normale fiets gebruiken. Voel jij nou niet zoveel meer voor jouw elektrische fiets en gebruik jij toch liever een normale fiets of een ander voertuig? Dan kan je tegenwoordig ook makkelijk jouw elektrische fiets verkopen.