De opblaasbare supboard 

Een opblaasbaar supboard heeft enig onderhoud nodig als je er lang plezier van wilt hebben. Zorg daarnaast dat je voor de zekerheid ook altijd een reparatiesetje bij jouw opblaasbare sup board bij de hand hebt, zodat in nood je alsnog verder kan na de reparatie. 

Laat jouw opblaasbare supboard drogen

Omdat je jouw sup board niet 365 dagen per jaar gebruikt, moet je ervoor zorgen dat de dagen dat je hem niet gebruikt hij goed droog opgeborgen wordt. Laat hem absoluut niet drogen in de zon, omdat dit de kwaliteit van het plastic kan verslechteren. Je kunt jouw opblaasbare sup board het beste in de schaduw laten drogen en zo nodig afdrogen met een handdoek. 

Leeg jouw opblaasbare supboard

Je moet jouw opblaasbare sup board niet onnodig gevuld laten met lucht en na gebruik leeg laten lopen. Als je hem leeg laat lopen zorg dan dat je het ventiel goed in duwt en naar beneden drukt. Dit is beter voor de levensduur van jouw supboard. Rol of vouw jouw supboard op zodat je weet dat alle lucht er zo veel mogelijk uit. Het is verstandig om hem na het volledig ontluchten nogmaals te laten drogen. Je zult zien dat er nog spetters en vochtigheid zichtbaar zijn, ook aan de binnenzijde van jouw supboard. Leg hem nog een uurtje te drogen alvorens je hem opbergt. 

Gebruik jouw opblaasbare sup board niet te lang in hitte

Ondanks dat water koelt, verwarmt de lucht in jouw opblaasbare supboard makkelijk en kan het uitzetten zorgen voor een ontploffend exemplaar. Dat zou enorm zonde zijn, dus hou goed in de gaten dat je jouw sup board niet te lang in de zon gebruikt. Je kunt dit probleem ook voorkomen door te zorgen dat hij niet volledig is opgeblazen maar voor 90%. De lucht in jouw supboard die opwarmt kan gemakkelijker uitzetten zonder dat er schade aan jouw sup board ontstaat. 

Je kunt deze truc van niet volledig opblazen ook gebruiken tijdens het reizen en opbergen van jouw sup board. Zo kun je tijd besparen als je gaat reizen door hem eerder al thuis een deel op te blijven of voor de volgende dag te bewaren terwijl hij nog gedeeltelijk is opgeblazen.

Gebruik een reistas

Als jij jouw supboard wilt verplaatsen gebruik dan daarvoor een reistas. Als je een goede reistas gebruikt tijdens het vervoer, verklein je de kans op beschadigen en stuk gaan van jouw opblaasbare supboard. Een opblaasbaar exemplaar blijft gevoelig voor impact van buitenaf waardoor het plastic gemakkelijk beschadigd en zelfs lek kan gaan. Door tijdens de reis jouw sup board te voorzichtig te vervoeren heb je er langer plezier van. 

Ook een opblaasbare supboard heeft onderhoud nodig, van eenvoudig droog maken met een handdoek tot het niet onnodig in de hitte gebruiken in combinatie met het vervoeren van een reistas. Als je zorgvuldig met jouw opblaasbare sup board om gaat, kun je jarenlang plezier hebben ervan want zeg nou zelf, zo goedkoop zijn ze nou ook weer niet om elke maand te moeten vervangen. 

Blaas jouw supboard op met een elektrische sup pomp.