De verschillende schoenen uit de wereld

5 sneakers

In de wereld zijn er natuurlijk ontzettend veel verschillende schoenen die daar gedragen worden. Zo lopen de meeste mensen in Europa op sneakers, maar doen aziaten dit vooral op teenslippers. Dit gegeven heeft natuurlijk ook te maken met het klimaat waar deze mensen zich in bevinden, in Scandinavië willen ze natuurlijk zo warm mogelijke voeten hebben. Daarnaast zorgt de schoen er natuurlijk ook gewoon voor dat de voet beschermt wordt, zeker bij kinderen is dit van groot belang. Dit zorgt er dan ook voor dat kindersneakers naast dat ze er natuurlijk heel erg leuk uit zien, ook van belang zijn dat de voeten van het kind beschermd worden.

De evolutie van de schoen

Door de jaren heen is de schoen natuurlijk erg veranderd, betere materialen en technieken werden beschikbaar. Deze technieken zorgen ervoor dat de schoenen nog beter om de voeten passen en zo ook individueel aangepast kunnen worden. Heren schoenen zijn daarnaast ook vaak groter en breder dan damesschoenen. Kinderschoenen zijn dan weer kleiner en smaller, waarvan kindersneakers vaak nog smaller zijn dan andere kinderschoenen. Het is hierbij dus wel van belang dat er gekeken wordt of het kind de sneaker wel goed past, het komt namelijk wel eens voor dat deze sneakers te smal worden bevonden.

Duurzame sneakers die het langer volhouden

Sneakers van nu zijn veel lichter dan de schoener van vroeger en zijn van duurzamere materialen gebruikt. Door deze duurzame materialen gaan de sneakers dan ook veel langer mee, wat natuurlijk ook weer positief is voor het milieu. Hoe Langer de schoen mee gaat, hoe minder snel er weer een andere schoen geproduceerd dient te worden. Tijdens deze productie worden er dan ook minder schadelijke stoffen gebruikt die slecht zijn voor het milieu. De stoffen van de sneakers zelf zijn ook van een duurzamer materiaal gemaakt. Waar schoenen vroeger nog veel van dierlijke materialen werden gemaakt, wordt dit tegenwoordig door kunststoffen vervangen. Dit zorgt er dan ook weer voor dat er minder dierenleed is bij het maken van de schoenen.