Halterbank set goed om te training

Een halterbank set is het ideale apparaat om te kijken hoeveel kilo jij kan wegdrukken. Dit apparaat wordt gebruikt om de armen en benen te trainen. Je kunt laten zien hoeveel je in huis hebt. Deze klassieke manier van je borst trainen vormt al decennialang de kern van krachttraining. Deze manier van spieren kweken is in de sportschool ook erg populair, hierdoor moet je vaak lang wachten tot er een halterbank vrij is. Hier is een simpele oplossing voor, schaf zelf een halterbank aan waardoor je thuis kunt trainen wanneer het jou uitkomt. Je hebt zo geen druk van mensen die op je aan het wachten zijn, maar je kunt thuis lekker trainen op jouw niveau en tempo elk moment van de dag.

een halterbank kopen

Een ruim assortiment

Er zijn erg veel soorten halterbanken. De halterbanken zijn allemaal zeer robuust en stuk voor stuk van topkwaliteit. Het assortiment is erg ruim, dit komt doordat iedereen zijn eigen wensen en behoeften heeft bij het trainen. Bij het maken van een keuze kijk je naar jouw wensen en niveau. Wat je graag wilt gaan trainen, dus wat voor spieren en welke functies het moet hebben. De halterrekken verschillen hier erg in. Het assortiment bestaat in totaal uit 55 halterbanken.

Voor welke halterbank set moet je gaan

Je hebt gewoon simpele bankjes zoals de inklapbare en verstelbare halterbanken, de vlakke fitnessbanken en bicepsbanken de prijs ligt ongeveer tussen de 80 en 150 euro. De banken verschillen ook in materiaal, dus dat heeft ook invloed op de prijs. Als je naar groter gaat kijken kijk je naar de multi station, halterbank met leg curl, halterbank/ squat rack en de universele halterbank. Deze worden al een stukje duurder.

Je hebt ook halterbanken die erg professioneel zijn en waar je erg veel mee kunt. De universele/ mulitfunctionele halterbanken of uitgebreiden krachtstationnen. Zo zijn er van alles erg veel soorten en moet je goed kijken welke functies jij wilt hebben. Qua prijs, gewicht en kleur. 

De functies van een halterbank set

De universele halterbank is bijvoorbeeld erg  stevig gebouwd en zeer veelzijdig. De halterbank met Leg Curl en de multifunctionele halterbank zijn weer handig doordat je met deze apparaten de twee grote spiergroepen kunt trainen, de borst en benen. De verstelbare halterbank is een verstelbare halterbank waardoor je de buik-, borst, schouders en arm spieren kunt trainen. Een must have voor elke home gym. Alle modellen zijn ook verkrijgbaar in combinatie met gewichten.