Hoe werkt linkbuilding?

Linkbuilding Tilburg richt zich op het optimaliseren van je Google-locatie. Zij zorgen ervoor dat uw website populair wordt op Google om uw positie in de zoekresultaten van Google te verhogen. Met verschillende pakketten wordt gegarandeerd  dat uw website zal stijgen in het aantal zoekresultaten van Google. Staat uw website bovenaan Google? Linkbuilding is een doorslaggevende SEO-factor, in combinatie met de SEO-optimalisatie van uw website pagina’s kunt u hogere zoekresultaten krijgen uit Google en Bing.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het verkrijgen van gerelateerde links op andere sites, en deze links verwijzen naar uw eigen site. Linkbuilding is bedoeld om meer website bezoekers aan te trekken. Ook linkbuilding is essentieel voor vindbaarheid in Google. Google beschouwt links van andere sites naar uw site als een stem. Als je veel stemmen krijgt, krijg je ook meer lof van Google. Deze beoordeling zorgt ervoor dat uw website hoger scoort in zoekmachines dan sites met weinig backlinks.

Het internet is gebaseerd op koppelingen tussen websites. Alle websites zijn met elkaar verbonden tot een groot web; het internet. Linkbuilding wordt steeds beter, kwalitatieve links naar uw website. Deze (externe) link kun je als stem zien op je website. Zoekmachines belonen sites die veel stemmen krijgen van andere sites, dus uw site zal stijgen in de zoekresultaten.

Waarom linkbuilding werkt

Het verzamelen van externe links (linkbuilding) heeft niet alleen te maken met het aantal links op je website. De link die je ontvangt moet eerst gerelateerd zijn aan het onderwerp van de website. U kunt de website zelf bezoeken en vragen om een ​​link naar uw website te plaatsen. Als uw website unieke en waardevolle informatie bevat, zal de link naar uw website sneller zijn. Als u een groot aantal van dergelijke externe links verzamelt, heeft dit een positieve invloed op uw positie in de zoekresultaten. Het kan lastig zijn om dit zelf te doen, denk er daarom ook zeker over na om linkbuilding uit te besteden aan specialisten.

Links van populaire websites zijn waardevoller dan minder populaire websites. Daarnaast is ook van belang welke tekst er bij de link staat. Deze tekst wordt “ankertekst” genoemd. De ankertekst van de link is het aanklikbare deel van de tekstlink. Dit geeft bezoekers en zoekmachines hints over het onderwerp van de pagina waarnaar u linkt.

Tips voor linkbuilding in het buitenland

Linkbuilding kun je ook internationaal betrekken. Heb je klanten in het buitenland of wil je je bedrijf internationaal uitbreiden? Dan komt dit goed van pas, maar je moet goed op een aantal dingen letten. Vreemd genoeg kom je op marketingniveau meer cultuurverschillen tegen dan op contentniveau. Het enige echte grote verschil is dat je kijkers uit verschillende landen komen, dus de inhoud gaat over verschillende inwoners. Zo zou uw artikel over inkomensongelijkheid op de Nederlandse arbeidsmarkt veranderd moeten worden in inkomensongelijkheid op de Duitse arbeidsmarkt. Maar als u uw inhoud in Europese en Amerikaanse landen wilt gaan verkopen, zullen de voordelen niet ver weg zijn. Ervan uitgaande dat je content goed werkt in Nederland en je er veel links doorheen krijgt, is de kans groot dat het ook goed werkt in Duitsland, Engeland of bijvoorbeeld de VS.