Voetbalkamp voor kids

Voordelen van een voetbalkamp voor kids

Als je kinderen hebt die graag een balletje trappen zitten ze vaak op voetbal. Om ze een extra uitdaging te geven kun je ze dan ook op een voetbalkamp voor kids sturen. Op die manier blijven ze sporten en leren ook andere kinderen kennen.  

Samen sporten

Zo kun je de kinderen op kamp laten gaan via Simonsport. Een dergelijk voetbalkamp is in de eerste plaats leuk voor kinderen maar het heeft nog meer voordelen. Zo betekent een kamp dat de kinderen samen met andere kinderen kunnen sporten. Ze leren er vrienden maken en er zullen veel nieuwe vriendschappen gesloten worden tijdens het kamp.

Lekker in beweging is gezond

Daarnaast zijn de kinderen tijdens het kamp lekker sportief bezig en hangen niet de hele dag op de bank voor de televisie of met een telefoon of tablet in de handen. Er wordt twee uur per dag getraind zodat ze voldoende beweging krijgen maar ook nog eens beter leren voetballen. Beweging is gezond, zeker in deze tijd waarin kinderen al te maken krijgen met overgewicht en de buitenlucht zal ze ook beslist geen kwaad doen. Dubbel voordeel dus als je ze uit de digitale samenleving haalt om lekker te voetballen.

Kennismaken met andere kinderen

De kinderen die op kamp gaan worden uit hun eigen vertrouwde omgeving gehaald maar dit leert ze ook dat er dingen zijn die misschien in eerste instantie niet zo leuk lijken. Eenmaal daar aangekomen blijken er veel meer voetballiefhebbers te zijn en kunnen ze samen spelen en nieuwe mensen leren kennen. Zeker als je kind niet de grootste held is en wat zelfvertrouwen kan gebruiken of wat moeilijker vriendjes maakt is een kamp ideaal omdat daar veel kinderen aanwezig zijn en de kans dat ze een vriendje of vriendinnetje vinden waarmee het goed klikt alleen maar groter wordt.