Waarom bewegen beter is dan zitten

bewegen

Tegenwoordig zijn er veel zittende beroepen. Veel mensen in Nederland hebben een kantoorbaan en spenderen 8 uur zittend op kantoor. Zitten is volgens veel mensen het nieuwe roken. Het kan je zelfs ziek maken als je jarenlang te veel zit en te weinig beweegt. Beweging is ontzettend belangrijk voor je gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Veel Nederlanders presteren maar liefst 11 uur zittend op een dag. Ze werken een dag van 8 uur en gaan ‘s avonds 3 uur bankhangen. En dat is nou juist niet hoe het moet. Maar waarom is het nou niet goed om zoveel tijd zittend door te brengen? Waarom zou je meer moeten bewegen? 

Slapen is belangrijk voor beweging

Als je aan je dagelijkse beweging wilt komen, dan moet je goed uitgerust zijn. Met een bed van Well-Fair krijg je dat uitgeruste gevoel om vol energie de dag aan te kunnen.

Je verhoogt de kans op chronische ziektes bij te veel zitten

Uit diverse onderzoeken blijkt dat als je teveel tijd zittend doorbrengt, dat je kans op hart- en vaatziekten heel erg verhoogd. Je beweegt je spieren nauwelijks en dat zorgt voor een minder goede doorbloeding. Als je minder actief bent, dan zorgt dit ervoor dat suikers en vetten minder goed worden opgenomen door je lichaam. Je verhoogt de kans op diabetes aanzienlijk als je te weinig beweegt.

Beweeg om meer beweging te stimuleren

Huhw? Moet je bewegen om jezelf te stimuleren om meer te bewegen? Ja, het is belangrijk om overdag actief te zijn als je ‘s avonds bijvoorbeeld nog wilt gaan sporten. Als je de hele dag op je gat zit, dan zul je merken dat je ‘s avonds geen puf hebt om flink te gaan sporten. Pak overdag dus vaker de trap of ga een halfuur wandelen in je lunchpauze. Als je dan thuis komt en hebt gegeten zul je merken dat je meer zin hebt in een avondwandeling of een sportsessie.

Je bent effectiever in je dagelijks functioneren

Als je meer beweegt, dan zul je merken dat je meer zin hebt om de dagelijkse bezigheden succesvol af te ronden. Je wordt er effectiever van. Het is bijvoorbeeld beter om staand te vergaderen voor de effectiviteit. Je bent actiever en dat helpt je om met een frisse blik met dingen bezig te gaan.