Weinig schoenen belonen vreugdevolle, modder stampende situaties net zo goed als een paar dames regenlaarzen.

Wie zou regenlaarzen moeten krijgen

Een paar volledig waterdichte schoenen kan bevrijdend zijn. Ze laten je ongehinderd door de wereld bewegen, zonder rekening te houden met de rotzooi om je voeten.

Hoewel ze vooral handig zijn als je woont waar nat weer vaak voorkomt, zijn regenlaarzen praktisch voor alle soorten plaatsen, bijna ongeacht hoeveel regen er jaarlijks valt. Ze blijven bruikbaar lang nadat de druppels niet meer vallen, bijvoorbeeld wanneer je modder hebt in plaats van vuil, smeltende sneeuw in plaats van sneeuw, staande plassen of gladde metroplatforms.

En dames regenlaarzen kunnen handig zijn als je geen schoenen in huis draagt, want die zijn makkelijk aan en uit te trekken. Regenlaarzen hebben over het algemeen de merknaam heren of dames, en we hebben dit naamschema behouden om het voor mensen gemakkelijker te maken om stijlen te vinden die passen bij wat ze willen dragen. Maar er is geen inherent verschil tussen laarzen met het label ‘dames’ of ‘heren’, en zolang de laars past, werkt elke laars voor iedereen.

Handige tip

Iemand die een effen zwarte dames regenlaarzen wil die zoveel mogelijk lijkt op een ‘gewone’ leren Chelsea-laars. Het is geweldig als je niet regelmatig door enkeldiepe plassen of hoge sneeuwbanken gaat waden, kan deze zwarte basic laars in een tijdloze vorm de enige dames regenlaarzen voor slecht weer zijn die je nodig hebt. Met meerdere gebruiksmogelijkheden in meerdere seizoenen, kan het ook een van de meest veelzijdige en toch betaalbare paar schoenen in je kast zijn.

Deze laarzen hebben een rubberen zool en een rubberen bovenwerk, en dat is een van de belangrijkste dingen voor een lange levensduur. Elke andere schoen die we keken en die van dezelfde materialen was gemaakt, was duurder.