Zo vind je de beste kickbokshandschoenen voor jou

Kickbokshandschoenen

Ben jij een actief kickbokser of wil je er binnenkort aan beginnen? Het is een zeer veelzijdige sport die bovendien knettergoed voor je lichaam is. Maar voor je begint heb je een belangrijk product nodig: je kickbokshandschoenen. Want zonder kickbokshandschoenen ben je gewoon niet goed genoeg beschermd.

Kickbokshandschoenen

Wat zijn kickbokshandschoenen?

Kickboksen is een sport die erg lijkt op het traditionele boksen. Het voornaamste verschil is dat hierin ook gebruik wordt gemaakt van de benen. Het boksen zoals je dit kent traditioneel gezien zit er dus in verweven. Je handen moeten daarom beschermd worden en dat doe je met kickbokshandschoenen. Dit zijn speciale handschoenen die je draagt tijdens het kickboksen om niet alleen jou maar ook je tegenstander te beschermen. Want niets is belangrijker in de sport dan veiligheid. 

Bescherming bieden

De handschoenen zorgen ervoor dat jouw klappen, hoewel ze alsnog hard aankomen, geen blijvend letsel opleveren zoals wanneer je dit met de blote hand zou doen. Daarnaast beschermen ze jouw handen tegen letsel. Je hand is immers beschermd door de zachte binnenkant van de handschoen.

Hoe kies je de beste versie?

Het uitzoeken van kickbokshandschoenen is niet een kwestie van gewoon maar kijken welke je mooi vindt en die passen. Als het past, is het goed toch? Nee, niet bij kickbokshandschoenen. Deze handschoenen moeten precies op de goede manier zitten en daarvoor is een bepaalde maat nodig. De maat kun je bepalen door in een specialistische winkel je op te laten meten. De kans bestaat namelijk heel goed dat jij helemaal niet weet welke maat je handen hebben. Sterker nog: de meeste mensen weten dit niet. Er zijn echter maar liefst tien maten voor je handen en polsen om uit te kiezen. Een meting is dus geen overbodige luxe als je voor het eerst handschoenen uitzoekt.