Slank worden met shakes leuk maken

Afvallen is niet altijd makkelijk, met maaltijdshakes kan het snel, verantwoord en makkelijk.

Maaltijdshake?

Het klinkt misschien raar dat een shake, die er uitziet, ruikt en smaakt als een milkshake een maaltijd kan vervangen. De maaltijdshakes, zoals die van Be Slank, zijn geen gewone milkshakes. Gewone milkshakes zitten vol met suiker en vetten, de maaltijdshakes zitten vol met eiwitten. Deze eiwitten zorgen ervoor dat je minder snel een hongergevoel hebt en dat je op vet afvalt en niet op spieren.  De maaltijdshakes bevatten alle essentiële voedingsstoffen die je nodig hebt, maar bevatten nauwelijks koolhydraten en vetten waardoor je sneller afvalt.

Kies er dus voor om af te vallen met shakes die meer om het lijf hebben dan louter eiwitten.

Shake, shake, shake…saai

Het kan, maar hoeft niet om alle maaltijden te vervangen met een maaltijdshake. De meeste mensen vervangen het ontbijt en de lunch met een shake. Er zijn voor de avondmaaltijd verschillende opties. Je kunt een gewone, lekkere maaltijd eten waarbij je op de koolhydraten en de vetten let. Dat betekent veel groenten en mager vlees, maar geen aardappelen of rijst. Dit zijn de basis principes van een succesvol langdurig proteïne dieet voedingsplan.

Maar je kunt er ook voor kiezen om de avondmaaltijd te vervangen met eiwitrijke producten die bij de maaltijdshake horen. Be Slank heeft bijvoorbeeld pasta en pannenkoeken die een prima maaltijd vormen en je helpen met afvallen.

Daarnaast zijn de shakes in verschillende smaken verkrijgbaar waardoor er genoeg afwisseling is. Je zit niet vast aan een of twee smaken en daar moet je het mee doen. Veel aanbieders hebben proefzakjes zodat je je favoriete smaken kunt uitkiezen.

Ook bestaat er de mogelijkheid om de maaltijdshake elke keer anders te maken. Be Slank raadt aan om de shake met magere (soja)melk aan te maken, maar om voor de variatie eens magere yoghurt te gebruiken of er kleine stukje vers fruit aan toe te voegen.

En tussendoor?

De meeste fabrikanten van maaltijdshakes bieden ook tussendoortjes aan die prima binnen een afslankdieet passen. De meest gangbare en bekende tussendoortjes zijn repen. Deze zijn ook in verschillende smaken te verkrijgen. Sommigen zoals Be Slank hebben naast deze repen en de maaltijdvervangers ook chips en koekjes als tussendoortje.

En dan?

Al met al kun je snel, verantwoord, en effectief afvallen met behulp van maaltijdshakes zonder zorgen. Het is aan te raden om niet langer dan zes weken achter elkaar de maaltijdshake te gebruiken en dan een stopweek in te lassen waarbij je weinig koolhydraten en vetten eten. Dus veel groenten, mager vlees en bijvoorbeeld koolhydraatarm brood. Maar geen aardappels of pasta.

De maaltijdshake is ook ideaal om wanneer je op gewicht bent, maar de feestdagen hebben er ingehakt, even een paar weekjes te gebruiken om een paar pondjes kwijt te raken.