Waarom advies over sportvoeding vragen?

Wanneer je regelmatig sport is het niet alleen belangrijk dat je voldoende rust pakt en blessures voorkomt, maar ook dat je gezonde sportvoeding eet. Vele sporters weten echter niet waar ze moeten beginnen als het gaat om sportvoeding. Dat is waarom het van belang is dat je om advies vraagt, aangezien de juiste sportvoeding zeer belangrijk is voor sporters.

Wat is sportvoeding?
Sportvoeding is de voeding die je consumeert met als doel het verbeteren van je sportprestaties. Aangezien voeding van groot belang is als het gaat om je prestaties, is het essentieel dat je weet wat voor jou de beste sportvoeding is.

Advies over sportvoeding
Je kunt op het gebied van sportvoeding advies krijgen over je:

Eetpatroon
Voedingsschema

Supplementgebruik


Dat wordt hieronder toegelicht.

Eetpatroon
Er zijn veel verschillende meningen als het gaat om een juiste eetpatroon, vooral voor sporters. Daarom is het belangrijk om erachter te komen wat voor jou de beste eetpatroon is, waarbij onder andere rekening wordt gehouden met wat voor soort voeding je eet en hoe vaak je per dag eet. Zo wordt het duursporters aangeraden om voldoende koolhydraten te eten, aangezien koolhydraten een belangrijke brandstof zijn. Dan zul je nog wel moeten weten hoeveel koolhydraten worden aangeraden en hoe vaak per dag/welke tijdstippen.

Voedingsschema
Je kunt als sporter ook advies krijgen op je voedingsschema. Dan krijg je advies over wat je specifiek eet en/of wordt er een persoonlijke voedingsschema voor je gemaakt. Zeer nuttig voor als je als sporter niet precies weet wat je allemaal moet eten. Hierin wordt dus rekening gehouden met het feit dat sportvoeding essentieel is.

Supplementgebruik
Het kan daarnaast ook zo zijn dat je supplementen gebruikt of wilt gebruiken. Op het gebied van sportvoeding kunnen supplementen namelijk zeer waardevol zijn. Enerzijds zijn dat bepaalde repen, anderzijds zijn het echte voedingssupplementen zoals eiwitshakes, creatine en BCAA’s. Voor supplementgebruik is advies ook van groot belang, aangezien vele sporters niet exact weten welke supplementen hun prestaties verbeteren. 
Conclusie
Het is belangrijk om advies te vragen over de juiste sportvoeding. Je kunt advies vragen over je eetpatroon, voedingsschema en supplementgebruik. Vooral als je zelf weinig kennis over sportvoeding hebt is het van belang dat je advies vraagt aan specialisten, zodat je sportprestaties optimaal worden verbeterd.